Skip links
World Scalp Clinic Preloader Background

De meest gestelde vragen over haartransplantatie

Een haartransplantatie omvat het verplaatsen van gezonde haarzakjes van het donorgebied naar een gebied waar haarverlies is opgetreden. Dit wordt meestal gedaan door de FUE (Follicular Unit Extraction) of DHI (Direct Hair Implantation) methode.

FUE is de methode, wat erna komt is het materiaal dat hiervoor gebruikt word.
FUE SAFFIER verwijst naar saffier ultradunne boortjes of safier mesjes voor kanaalopening.
FUE DHI hier word gebruik gemaakt van de DHI-pen (DHI CHOI pen)en direct van donor naar het getransplanterde gebiedt in de hoofdhuid geplant.
FUE CT is een combinatie van de verschilde technieken FUE, Saffier en Dhi waarbij deze te samen gebruikt worden tijdens de behandeling.

Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de oorzaak van je haarverlies, je gezondheid en de beschikbaarheid van donormateriaal. Tijdens een consultatie bij ons bekijken we of je een geschikte kandidaat bent aan de hand van een haaranalyse.

Tijdens de procedure wordt doorgaans lokale verdoving gebruikt, we hebben ook pijnloze verdoving (Dermojet ) deze is naaldloos dus je zou weinig tot geen pijn moeten voelen. (dit is enkel op aanvraag mogelijk).

Na de ingreep kunnen patiënten milde ongemakken ervaren die worden beheerd met voorgeschreven zalf .

Het herstel varieert per persoon, maar de meeste mensen kunnen na een paar dagen hun normale activiteiten hervatten. De getransplanteerde haren vallen meestal binnen 2-3 weken uit, waarna nieuwe haargroei begint.

 Het herstel varieert per persoon, maar de meeste mensen kunnen na een paar dagen hun normale activiteiten hervatten. De getransplanteerde haren vallen meestal binnen 2-3 weken uit, waarna nieuwe haargroei begint.

Over het algemeen worden de resultaten van een haartransplantatie als permanent beschouwd, omdat de getransplanteerde haren genetisch bestendig zijn tegen haarverlies.

Hoewel haartransplantaties over het algemeen veilig zijn, kunnen er enkele risico's zijn, zoals infectie, zwelling, bloeding of littekens. Het is belangrijk om deze risico's te bespreken met je arts.

Met geavanceerde technieken zoals FUE, FUE SAFFIER, FUE CT en FUE DHI kan getransplanteerd haar er zeer natuurlijk uitzien, omdat het wordt geplaatst volgens de natuurlijke groeipatronen en haardikte van de patiënt.
Bij World Scalp Clinic zijn we specialiseerd in transplanteren van de meest natuurlijke haarlijn.

De kosten van een haartransplantatie variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van de behandeling, de kliniek en ervaring van de chirurg.
Ook nazorg en producten is een zeer belangrijk aspect bij een haartransplantatie . (spijtig genoeg wordt dit bij veel klinieken vergeten).
In onze paketten bieden wij gepersonaliseerde nazorg pakketen aan voor ale haartypes.

Bekijk hier alvast onze prijzen voor haartransplantatie

Er zijn verschillende alternatieve behandelingen beschikbaar voor haarverlies, zoals medicatie, ledtherapie en PRP (platelet-rich plasma) behandelingen. Deze kunnen geschikt zijn voor mensen die geen haartransplantatie willen of kunnen ondergaan.

Als u niet zeker bent van welke stijl of type haarlijn voor u zal werken, wij hebben een specialist die jou zal helpen de geschikt haarlijn te bepalen.
Met artistieke ervaring over hoe je een haarlijn kiest aan de vorm van het hoofd en de leeftijd zoeken jullie samen naar de beste haarlijn waar jij je goed bij voelt.

De 10 meest gestelde vragen over nazorg bij een haartransplantatie zijn:

Nazorginstructies vind u terug op onze site , maar over het algemeen worden patiënten geadviseerd om hun hoofdhuid voorzichtig te reinigen met een milde shampoo, foam en warm water, zonder te wrijven of te krabben.

Onze chirurg geeft je specifieke producten voor de nazorg, zoals shampoos, conditioners en lotions die de genezing bevorderen en de groei van getransplanteerd haar ondersteunen. (nazorg is een even belangrijk onderdeel als de haartransplantatie zelf)

Het is belangrijk om onze chirurgen, adviseurs te raadplegen voor specifieke richtlijnen, maar over het algemeen wordt geadviseerd om je normale haarverzorgingsroutine pas te hervatten nadat de genezing volledig is voltooid.

Onze chirurg kan advies geven over het gebruik van hoofdband, ijscompressen en het vermijden van activiteiten die zwelling kunnen verergeren, evenals het voorschrijven van medicijnen om eventueel ongemak te beheersen.

Tijdens de herstelperiode wordt meestal geadviseerd om zware inspanningen, zoals intensieve sporten, voetbal, fitness, zwemmen en gevechtssporten te vermijden om het genezingsproces niet te verstoren.

Dit kan variëren afhankelijk van het type werk dat je doet en hoe snel je geneest, maar de meeste mensen kunnen na een 4 dagen tot een week terugkeren naar licht werk.

Nazorginstructies kunnen bevatten hoe je littekens moet verzorgen, zoals het vermijden van direct zonlicht op het getransplanteerde gebied en het gebruik van littekenbehandelingen zoals siliconengel.

Na de haartransplantatie is het normaal dat de getransplanteerde haren binnen enkele weken uitvallen. Dit wordt gevolgd door een rustfase voordat nieuw haar begint te groeien.

Bij onze clinic kom je regelmatig op contole zodat we zeer kort op bal spelen moesten er complicaties optreden. De chirurg zal je dan steeds informeren over mogelijkheden van de complicaties, zoals extreme zwelling, roodheid, pus of infectie, en wat je moet doen als je deze symptomen ervaart.

Nazorgafspraken kunnen variëren, maar onze arts zal een aantal follow-up afspraken plannen om je genezingsproces te controleren en eventuele vragen of zorgen te bespreken.

De meest gestelde vragen over micropigmentatie zijn:

Micropigmentatie, ook wel bekend als scalp micropigmentatie (SMP) of haar tattoo, is een niet-chirurgische behandeling waarbij pigment in de bovenste laag van de hoofdhuid wordt ingebracht om de illusie van een kortgeschoren hoofd of een vollere haardos te creëren.

Micropigmentatie is geschikt voor mensen met haarverlies of haaruitdunning die op zoek zijn naar een cosmetische oplossing om de illusie van een vollere haardos te creëren. Het kan ook worden gebruikt om littekens te camoufleren.

Scalp micropigmentatie is een vorm van cosmetica. Vaak aangeduid als een cosmetische haar of hoofdhuid tattoo, dit resultaat blijft meestal een 5-7jaar. Na die tijd kan het een beetje vervagen , waarna ze kunnen terugkomen voor een snelle touch-up.

De resultaten van micropigmentatie zijn meestal direct na de behandeling zichtbaar, maar de volledige kleur en intensiteit ontwikkelen zich in de dagen en weken na de procedure.
Voor een volledige afwerking zijn er meestal een aantal sessies nodig.
Deze hangen af van de persoon, huidtype en de gewenste dichtheid van de micropigmentatie.

Zoals bij elke medische of cosmetische procedure, zijn er enkele risico's, waaronder infectie, allergische reacties, blauwe vlekken of ontevredenheid met de resultaten.
Het is belangrijk om deze risico's te bespreken met een gekwalificeerde professional.
Bij world scalp clinic werken we uitsluitend met gespecialisereerde professionals met gekwalificeerde certificaten.

De kleur van de pigmenten wordt gekozen op basis van de natuurlijke haarkleur van de persoon en hun huidskleur. Onze ervaren micropigmentatiekunstenaars zullen de juiste kleur selecteren om een natuurlijk uitziend resultaat te bereiken.

Ja, micropigmentatie kan effectief worden gebruikt om littekens als gevolg van haartransplantaties, ongevallen of andere oorzaken te camoufleren door de kleur en textuur van de huid aan te passen.
Wij zijn gespecialiseerd in het verbergen van FUE/FUT en andere littekens op uw hoofdhuid.

De duurzaamheid van micropigmentatie kan variëren afhankelijk van factoren zoals blootstelling aan de zon, huidtype en verzorging. Over het algemeen kunnen de resultaten enkele jaren aanhouden voordat bijwerkingen (touch-up) nodig zijn.

Om het beste resultaat te bereiken en complicaties te voorkomen is het naleven van de nazorg essentieel. Dit kan het vermijden van bloodstelling aan de zon, tot een maand na de laatste sessie het gebruik van bepaalde verzorgingsproducten en het beschermen van de behandelde gebieden omvatten.
Ook intensief sporten zoals voetbal, fitness, padel en gevechtssporten zijn niet aan de orde de eerste 7 dagen na de behandeling

In de Islam wordt het toegestaan (halal) beschouwd omdat micropigmentatie een niet-invasieve procedure is die het lichaam niet op een significante of schadelijke manier verandert. Het wordt beschouwd als een cosmetische verbetering vergelijkbaar met het dragen van make-up of het verzorgen van het haar, wat over het algemeen wordt geaccepteerd in de Islam, zolang het bescheiden wordt gedaan en binnen de grenzen van de Islamitische richtlijnen valt.
Bovendien wordt SMP niet als permanent beschouwd en maakt het geen gebruik van stoffen die expliciet verboden zijn in de Islam. Daarom wordt het over het algemeen als toegestaan beschouwd voor degenen die haarvelies aanpakken of hun uiterlijk willen verbeteren.

Als u niet zeker bent van welke stijl of type haarlijn voor u zal werken, wij hebben een specialist die jou zal helpen de geschikt haarlijn te bepalen.
Met artestieke ervaring over hoe je een haarlijn kiest aan de vorm van het hoofd en de leeftijd zoeken jullie samen naar de beste haarlijn waar jij je goed bij voelt

Er zijn drie belangrijke verschillen tussen Scalp Micropigmentatie vs. Tatooing:

1) We brengen pigment in de huid op een ondiepte in de Epidermis slechts 2mm, dan tatoeages.

2 )We maken strikt kleine micro-stippen door middel van pointillisme methode,niet schaduwen of tekenlijnen.

3) We gebruiken alleen een speciaal ontworpen biologishe pigment inkt dat ook nog eens veel meer verdund is dan de typische tatoo-inkten. Voor deze reden verkleurd of breekt de kleur niet af als de hoofdhuid genezen is.

Ook werken wij met hiervoor speciaal ontworpen SMP naalden.

Rogaine, Minoxidil dient te worden gestopt tijdens de behandeling en gedurende 30 dagen na de laatste sessie. Dit om te zorgen voor de juiste genezing en afzetting van pigment zonder interferentie van de chemische stoffen die in Rogain-schuim en Minoxidil zitten.

De 10 meest gestelde vragen over nazorg bij micropigmentatie zijn:

Nazorginstructies omvatten meestal het vermijden van water op de behandelde gebieden gedurende de eerste paar dagen en het gebruik van door de professional aanbevolen verzorgingsproducten.

Je moet meestal enkele dagen wachten voordat je jou hoofd kunt wassen na micropigmentatie. Je moet de instructies van onze professional volgen over wanneer en hoe je dit veilig kunt doen.

Onze micropigmentatie professional kan aanbevelen welke producten het beste zijn voor nazorg, zoals milde shampoos en moisturizers die de hoofdhuid hydrateren en beschermen.

Bij micropigmentatie zijn er geen zwellingen.

Het wordt meestal aanbevolen om activiteiten te vermijden die overmatig zweten of blootstelling aan zonlicht veroorzaken.
Evenals het vermijden van sauna's, zwembaden en intense fysieke activiteit zoals voetbal, zwemmen, padel en contact sporten.

De meeste mensen kunnen na 1 dag al terugkeren naar hun normale activiteiten en werk, maar dit kan variëren afhankelijk van de individuele genezing en het type werk dat je doet.

Het minimaliseren van littekens na micropigmentatie omvat het vermijden van krabben of wrijven aan de behandelde gebieden en het volgen van de nazorginstructies van je micropigentatiespecialist.

Wij als experts binnen micropigmentatie voeren eerst en vooral een hoofdhuid anlyse uit om te zien of de klant in aanmerking komt. Bovendiengebruiken wij special ontworpen inkten voor de hoofdhuid waardoor de kans op complicaties bijna onbestaande is.
Het naleven van de nazorg is hierin ook belangrijk.

Onze professional zal waarschijnlijk een follow-up afspraak inplannen om je genezingsproces te controleren en eventuele vragen of zorgen te bespreken. De frequentie van deze afspraken kan variëren afhankelijk van je individuele behoeften

Je kunt al na 48u genieten van je nieuwe look.
Vanaf 30dagen na de laatste sessie kan je terug alle activiteiten hervatten.
Het is dan weer mogelijk je vol intezetten op je sporten of hobby`s.

 

De 10 meest gestelde vragen over PRP (Platelet-Rich Plasma) zijn:

PRP staat voor Platelet-Rich Plasma. Het is een behandeling waarbij een geconcentreerde vorm van bloedplaatjes uit het eigen bloed van een persoon wordt gebruikt om het herstel van weefsels en cellen te bevorderen.

Tijdens een PRP-behandeling wordt bloed afgenomen van de patiënt, dat vervolgens wordt gecentrifugeerd om het plasma met een hoge concentratie bloedplaatjes te isoleren. Dit PRP wordt dan geïnjecteerd in het te behandelen gebied dit stimuleerd de aanmaak van collegeen.

PRP wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder haarverlies, littekens en huidverjonging.

Omdat PRP gebruikmaakt van bloed van de patiënt zelf, zijn ernstige bijwerkingen zeldzaam. Het is echter belangrijk om de behandeling te ondergaan bij een gekwalificeerde professional.

Een typische PRP-behandeling duurt meestal ongeveer 30 tot 45 minuten, inclusief de tijd die nodig is voor het afnemen van bloed, het centrifugeren en het injecteren van het PRP.

Het aantal benodigde PRP-behandelingen kan variëren afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld.
Na haartransplantatie best 4 maal per jaar.Vaak worden meerdere sessies aanbevolen voor optimale resultaten.

De resultaten van PRP-behandeling kunnen variëren, maar verbeteringen worden vaak geleidelijk opgemerkt na verloop van tijd, met een optimaal effect dat zich kan ontwikkelen gedurende enkele weken tot maanden na de behandeling.

Tijdens een PRP-behandeling kan er wat ongemak of lichte pijn optreden op de plaats van injectie. Dit is afhangkelijk van de persoon.

Mogelijke bijwerkingen van PRP-behandeling zijn onder meer zwelling, roodheid, blauwe plekken, tijdelijke gevoeligheid op de injectieplaats en in zeldzame gevallen infectie.

De duur van de resultaten van PRP-behandeling kan variëren, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld en de individuele respons op de behandeling. Soms zijn herhaalde behandelingen nodig om de resultaten te behouden.

De 10 meest gestelde vragen voor Japanse Hair spa zijn:

Head Spa-behandelingen kunnen variëren afhankelijk van het haartype, maar ze helpen over het algemeen bij het verbeteren van de algehele gezondheid van de hoofdhuid, het verminderen van haaruitval en het stimuleren van gezonde haargroei, ongeacht het haartype

Een Head Spa-behandeling omvat vaak meer dan alleen een massage. Het kan een diepe reiniging van de hoofdhuid omvatten, het aanbrengen van speciale verzorgende producten en massage om de bloedcirculatie te stimuleren en de haarzakjes te voeden.

Ja, vaak worden natuurlijke ingrediënten zoals essentiële oliën, vitaminen en mineralen gebruikt, evenals speciale behandelingen zoals exfoliërende scrubs en hydraterende maskerswat de hoofdhuid doet hydrateren en voedt

Mensen met bepaalde hoofdhuidproblemen, open wonden of infecties op de hoofdhuid, of allergieën voor bepaalde ingrediënten, moeten voorzichtig zijn en eerst met een professional overleggen voordat ze een Head Spa-behandeling ondergaan.

Ja, een Head Spa-behandeling kan helpen bij het verminderen van haaruitval door de bloedcirculatie te verbeteren en de haarzakjes te voeden, maar het effect kan variëren afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies en de individuele respons op de behandeling.

Enkele populaire technieken die wij aanbieden zijn diepte reinigingen met speciale shampoos, ontspannende hoofdmassages met essentiële oliën en het aanbrengen van voedende maskers op de hoofdhuid en het haar om deze van extra voeding te voorzien.

Ja, wij bieden aanvullende diensten zoals aromatherapie, stoombehandelingen, warmtepakkingen of acupressuurmassage voor een nog meer ontspannende en therapeutische ervaring.

De resultaten kunnen enkele weken aanhouden, maar regelmatige behandelingen, zoals eens per maand, worden vaak aanbevolen om de gezondheid van de hoofdhuid en het haar te behouden.

Ja, de hoofdmassages tijdens een Head Spa-behandeling zijn vaak gericht op het ontspannen van de spieren, het verminderen van stress en het verlichten van spanning en hoofdpijn wat de haren tengoede komt.

Ja, sommige Head Spa-behandelingen kunnen speciaal zijn ontworpen om deze specifieke hoofdhuidproblemen aan te pakken door het gebruik van kalmerende ingrediënten, hydraterende behandelingen en specifieke massagetechnieken.
Met als doel de problemen van de huid grondig aan te pakken.