Skip links
World Scalp Clinic Preloader Background

Hoe je de hoogste kwaliteit haartransplantatie kunt krijgen

Gepubliceerd: 30/01/2024

Terug naar overzicht

Beslissingen nemen is nooit eenvoudig.

De beroemde zin uit het Shakespeareaanse toneelstuk Hamlet vat dit dilemma prachtig samen – ’to be or not to be, that is the question’. En we staan elke dag voor verschillende dilemma’s. Van kleding kopen tot een restaurant kiezen tot een vakantie plannen, je hebt keuzes te over. Het wordt echter des te moeilijker om een geïnformeerde beslissing te nemen als het gaat om je welzijn en uiterlijk. Er zit een gevoel van permanentie aan je welzijn en hoe je eruitziet, en daarom zijn we altijd zeer sceptisch over alles wat dramatisch anders is dan wat we gewend zijn. Denk aan gewichtsverlies of -toename? Lang of kort haar? Een baard houden of gladgeschoren gaan, we denken hier goed over na. Stel je voor hoe moeilijk het voor iemand zal zijn om eerst een beslissing te nemen over een haartransplantatie en daar bovenop ervoor te zorgen dat het van de hoogste kwaliteit is en wordt uitgevoerd door de beste chirurg. Dat vergt wat moeite. Maar laten we het eerst hebben over haarverlies, wat extreem stressvol kan zijn, vooral als het op jonge leeftijd begint.

Niemand is er echt op voorbereid, hoe vastberaden we ook zijn. Ondanks onze beste inspanningen kan kaal worden op jonge leeftijd een flinke klap zijn voor ons zelfvertrouwen. Zelfs de besten van ons kunnen erdoor worden beïnvloed, en in sommige extreme gevallen kan het depressief zijn. Het kan invloed hebben op ons professionele en persoonlijke leven, en het is niet alleen de persoon zelf – ook de mensen om hen heen worden beïnvloed. Dus, in dergelijke gevallen – wat moet er worden gedaan?

Allereerst, als jij of je naasten zich in zo’n situatie bevinden, zoek dan professionele hulp. De expert is het best in staat om gedetailleerde antwoorden te geven over je welzijn, haaruitval, kaalheid en mogelijke remedies. Kaalheid kan genetisch zijn of worden veroorzaakt door verschillende redenen. Het gaat niet alleen over je haar – maar ook over je algehele welzijn, en het is belangrijk om dat te begrijpen. Bovendien kan de expert oplossingen voorstellen voor je kaalheid – het kan medicatie zijn of een transplantatieprocedure – afhankelijk van de aard van je specifieke probleem.

Als je uiteindelijk besluit dat je een haartransplantatieprocedure wilt ondergaan, hoe zorg je er dan voor dat je de beste kwaliteit krijgt? Opnieuw hangt veel af van de chirurg/expert die je raadpleegt. Je moet grondig onderzoek doen naar de betreffende expert en de kliniek. Lees zoveel als je kunt. Je kunt ook praten met voormalige patiënten en leren van hun ervaringen. Ga alleen verder als je heel zeker en tevreden bent. Op dit punt moet je ook een beetje voorzichtig zijn en geen concessies doen. Er zijn veel klinieken die haartransplantaties adverteren tegen een aanzienlijk lagere prijs dan de heersende marktprijs. Het is belangrijk om niet te vallen voor goedkope marketingtrucs.

Veel van deze klinieken hebben geen getrainde professionals om een operatie uit te voeren. Vaak zijn het cosmetisch chirurgen die hun hand proberen aan haartransplantaties. Als een kliniek transplantaties aanbiedt tegen belachelijk lage prijzen, bezuinigen ze zeker ergens op, het kan zijn in de vorm van een onervaren chirurg, een onervaren team, een slechte en onhygiënische kliniek, enzovoort. Dit heeft allemaal invloed op het uiteindelijke resultaat van je transplantatie.

Om het belang van een ervaren chirurg te begrijpen, laten we het ook hebben over haartransplantatieprocedures die vandaag beschikbaar zijn en die mogelijk hebben gemaakt wat enkele decennia geleden ondenkbaar was.

Haartransplantatieprocedures van vandaag zijn minimaal invasief en leveren uitstekende resultaten op. Folliculaire Unit Extractie (FUE)  is tegenwoordig de meerst populaire techniek. FUE houdt in dat individuele follikels uit het donorgebied worden geëxtraheerd en door kleine spleten worden getransplanteerd naar de kale plekken. Deze procedure heeft een zeer hoog succespercentage, en er zijn klinieken die internationale beste praktijken volgen bij het aanbieden van deze diensten.

Dus, zodra je besluit een haartransplantatieprocedure te ondergaan, doe je onderzoek. Praat met experts en neem dan een beslissing. Het is moeilijk te definiëren wat goed is en het beste. Wat echter bepaalt wat het beste voor jou is, is je comfortniveau met de chirurg. Je vermogen om precies te communiceren wat je wilt en de uiteindelijke levering ervan. Alleen een echte expert zal kunnen beslissen hoeveel grafts je precies nodig hebt om je kale plekken esthetisch te bedekken, wat het beste type haarlijn is dat bij je past, en hoe het beste de transplantatie te doen om te voorkomen dat toekomstig haarverlies het er slecht uit laat zien. Een goede chirurg zal de kleinste details volgen, zoals rekening houden met de richting van de haargroei bij het plaatsen van de implantaten, of welke gebieden meer implantaten nodig hebben om het eindresultaat esthetisch aantrekkelijk te maken.

Een goede chirurg zal er ook voor zorgen dat je minimale littekens hebt.

Wat ook belangrijk is voor een goede transplantatie, is de nazorg na de operatie.